tisdag 2 februari 2010

Tjejer.

Nu blir jag så där trött igen. Den här gången på Knape, simhopparen. Jag väljer medvetet att inte skriva simhopperskan. Jag såg slutet på Mästarnas Mästare. Förövrigt ett strålande exempel på när SVT är som bäst. Nöje kryddat med innehåll. För er som inte sett det tävlar föredettingar inom idrotten, före detta svenska elitidrottare alltså, mot varandra i olika grenar. Män och kvinnor på lika vilkor. Vissa i bättre form än andra. Brolin, till exempel, såg inte ut att vara i särskilt god kondition, men han har verkligen överraskat. Och det har också blivit olika segrare i nästan alla grenar. Vissa gillar vatten, andra inte. Vissa har bättre bollsinne än andra. Någon större vinnarskalle. Och det är inte alls så att grabbarna dominerat och vunnit alla grenar. Inte alls. Det har varit så att säga jämt skägg. Ändå gnälls det. Den här gången speciellt från Knape. Som åkte ut den här omgången. Och varför gnäller hon? Jo för att den som ligger sist efter programmets olika grenar hamnar i duell med en av honom vald utmanare. Och jag säger honom, för efter samtliga tre avsnitt har en kille legat sist och valt en tjej. Och nu tycker Knape att det är fegt. Men va fan, de tävlar ju på samma vilkor. Och grenen de tävlar i är snabbhet, de ska fånga ett svärd som faller. Och varför i hela världen skulle en kille vara snabbare än en tjej? Men Knape hon gnäller och övriga kvinliga före detta elitidrottare gaddar nu ihop sig mot killarna. Jag blir så trött. Så trött. Så trött.

3 kommentarer:

  1. Såja, såja lilla gubben. Bli inte så trött på tjejjer nu. Det handlar inte om kön ju. Det var ju bara en tidfråga innan ”lottning” skulle sluta gälla som nån slags gentlemanna(kvinna)kod.

    Armand visade ju att han ville vinna och Ulrika blev ju sur bara för att hon inte trodde att hon kunde vinna. Om hon hade tänkt att hon hade kunnat vinna, kanske hon gjort just det!

    Så tänker jag.

    SvaraRadera
  2. Hon var tjurig för att killarna, som hon sa, lite fegt utmanar en tjej och inte en kille. Men han utmande ju henne inte för att hon var tjej utan för att han bedömnde att hennes reaktion skulle vara långsammast. Hade han utmanat henne om det rört sig om att hålla andan under vattnet?

    SvaraRadera