tisdag 15 december 2009

Den verkliga orsaken till schismen mellan Allbäck och Zlatan.

Det har väl inte kunna undgå någon. Schismen mellan Allbäck och Zlatan. Och nu, alla läsare, ska jag berätta vad som är den verkliga orsaken till det något spända läget. Så här ligger det till. Händelsen som utlöste allt ihop sträcker sig en tid tillbaka. Sverige skulle spela träningslandskamp på Ullevi och både Zlatan och Allbäck var uttagna.I samma veva fyllde en god vän 50 år och jag och Håkan var båda bjudna på femtioårsbaluns i gosskörens lokal som ligger över Sjöbaren på Haga Nygata. Man fyller bara 50 en gång i livet och självklart ville vi ge vår vän något alldeles extra. Vi funderade och funderade och funderade och plötsligt kom vi på den ultimata presenten. Vår gode vän är inbiten öisare och vad skulle inte passa bättre än en landslagströja med Allbäcks signatur på? Både jag och Håkan är gaisare, så ni ska veta att detta satt långt inne. Men vi gillar verkligen vår vän.

Sagt och gjort. Vi råkade dessutom ha lite känningar inom öis-klanen. En dåvarande kollega är också öisare och dessutom är hans far god vän med Allbäcks familj. Genom sonen förklarade vi hur det låg till och nu slumpade det sig så väl att han faktiskt skulle gå på träningslandskampen. Om han bara fick en svensk landslagströja, så var det inga som helst problem för honom att smita in till omklädningsrummet och få hela landslagets autografer på tröjan. "Strålande", sa vi, "men vi vill endast ha Allbäcks, ingen annans". "Okej", svarade han något förvånad.Dagen efter landskampen fick vi en signerad tröja levererad tillsammans med en liten anekdot. När han kom in i omklädningsrummet för att be om autografen hade Zlatan genast rest sig upp för att skriva sin. "Tyvärr", hade han svarat, "jag är endast ute efter Allbäcks signatur". Den svenska stjärnan hade besviket satt sig ner.

Ja, som ni alla förstår har denna händelse satt sig oerhört djupt i Zlatan. Så djupt att schismen fortfarande är ett faktum.

1 kommentar:

  1. Skönt att det äntligen kommer fram, det har legat och bubblat ett tag!

    Aludd

    SvaraRadera