fredag 4 december 2009

Tack för glöggen.

Tog omvägen förbi Aschebergsgatan 24 igår efter jobbet. Det var glöggmingel i Maries inredningsbutik. Jag fick inbjudan via Facebook. Som så många andra. Tydligen. För det var massor med folk som också letat sig dit. Vilken perfekt kanal butiksägare har numera att nå ut med t ex realisationer, nyheter och inbjudningar. Flygbladets och den olagliga affischeringens tid är förbi.



Det som är trevligt med Maries butik är mixen av prylar. Detta eftersom utgångspunkten för vad som finns i butiken är Maries personliga smak. På krokar längs ena väggen samsas Jesper Walderstens målarbok med kökshanddukar, en udda jacka, en häftad bok med klippdockor, förkläde med tryck, halsdukar och andra allehanda designade ting.



Bland mycket annat finns Jerker Anderssons finfina ljusstake Barbro i butiken. Jag har redan en matt svart och en blank röd, men skulle gärna vilja ha en matt vit också. Jag har på känn att de utgått ur sortimentet, men Marie har lovat att kolla upp det åt mig. Det är bara att vänta och se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar