onsdag 13 januari 2010

Dramat på Södra Larmgatan och mästarnas mästare.

"Jaha", for genom mitt huvud. "Mina sista minuter i livet skulle sluta på ett skitigt butiksgolv på Södra Larmgatan. Mitt liv var alltså inte mer värt än så. Fast hade det inte varit för det förbaskade strulet med kostymen hade jag aldrig hamnat i den här situationen." Jag förbannade min snålhet. Tänk att jag inte värderade mitt liv till mer än Fyratusenfemhundraåttionio svenska riksdaler. Det var för patetiskt.

När jag låg där på golvet kastades jag tillbaka till min barndom. Mitt liv gick plötsligt i revy. Jag såg mig själv som liten krabat på somrarna, i Havsbaden, där jag kravlade omkring på gräsmattan. Jag kallades för gnällspiken när jag föddes, för att jag inte hade ett hårstrå på huvudet och skrek hela tiden. Fassans kamrater såg tydligen en liten fotbollsspelare i mig och gav mig således en landslagsdräkt i fotboll. Det blev ju inte mycket med det.

En som däremot lyckades bättre på fotbollsplanen var Tomas Brolin. Jag kollade in "Mästarnas mästare" igår på svt. Och Brolin var ju den klara överraskningen i tävlingarna. Han hävdade sig förvånansvärt bra i både kulstötning och "rusher upp för backe".Det var ett rätt trevligt program det där och tuppfäktningen mellan Stefan Holm och Patrik Sjöberg var den riktigt stora behållningen. Sjöbergs kommentar efter hans vinst i kulstötningen är obetalbar. "Svårt att vara ödmjuk när man är bäst ... 8-1 står det mellan mig och Holm nu igen ... jag kommer dra ifrån, det kan jag garantera." Det blir nog till att se något avsnitt till. Tisdagar klockan 20.00.

Ja just det. Det där med rånet i Tigerbutiken var bara båg. Jag kände att efter att ha dragit ut på denna meningslösa kostymhistoria så ville jag krydda den lite extra på slutet. Det som verkligen hände var att Mikael, som var väldigt serviceinriktad hela tiden, förde tillbaka pengarna som dragits. Så allt är frid och fröjd.

1 kommentar:

  1. Sällan har väl klasskillnad visat sig vara så stor. Hur är det möjligt att det kan vara så stor skillnad på kvalitet?

    Vad fan pratar jag om?

    Jo, SVT:s Mästarnas Mästare vs. Superstars i TV3. När TV3 lyckas göra ett program för den yngre dagisbefolkningen, gör SVT ett superproffsigt och underhållande program, på samma grundidé.

    SvaraRadera