måndag 18 januari 2010

Finsöndag på Galleri Thomassen.

Det var när jag kom ut på Landala Torg efter squashen som jag kom på att jag faktiskt inte var särskilt långt från Galleri Thomassen, och att jag därför kunde ta tillfället i akt att smita förbi och hämta upp min tavla, som enligt Paul nu var inramad och klar. Egentligen hade jag tänkt att vänta tills nästa månads lön, men va sjutton, när jag nu ändå var i området. Och det var inte heller några större pengar som jag skulle punga ut med. Det var ett relativt litet blad av Jacob Dahlgren och jag tippade på max en femhundring i ramkostnad. Jag vill samtidigt här och nu rekommendera er att gå till Thomassen på Götabergsgatan när ni ska rama in ett konstverk. Det blir alltid bra och han är väldigt prisvärd.



Just nu pågår en samlingsutställning. Paul ställer ut ett urval av konstnärer som deltog på Liljevalchs vårsalong förra året. Inte alls dumt. Väldigt varierat. Något för alla. Silikon, foto, kollage, blyerts, olja med mera. Klart värt ett besök. Vilka konstnärerna är? Tja, vad sägs om Michael Johansson, Anneli Kuisma, Victoria Andersson, Emanuel Röhss, Roland Persson, Magnus Svensson, Magnus Alexandersson, Anna-Lena Lundqvist, Martin Solymar och Tomas Gilljam. Googla och kolla in.



Det verkar som att det går en trend i att brodera konstverk just nu. Jag var uppe på konstmuseet och såg ett par stora finfina verk av Jörgen Svensson. Brodyr på duk. På Thomassen ställer Victoria Andersson ut ett mindre broderat verk, men inte är det sämre för det.



Martin Solymar representerar med dessa fantastiska serigrafier på en upplaga av cirka 20 exemplar och under namnet G.S.I som är en förkortning av Global Sexual Intelligence. Exlusive ram är priset endast 3.500 pix. Det blir allt till att ta en sväng förbi snart igen för min del.

2 kommentarer: