torsdag 6 augusti 2009

Promenera mera.

Jag vill slå ett slag för promenaden i allmänhet. Promenaden till jobbet i synnerhet. När sträckan är så där lagom lång är den som allra bäst. Är vägen för kort hinner man liksom inte komma igång och om sträckan är upp emot milen tar det lite för lång tid att gå. Det är ju inte så att man har obegränsat med tid till sitt förfogande för att ta sig till och från jobbet. Men är din väg så där lagom lång är det idealiskt att använda sig av apostlahästarna.


Samtliga himmelbilder är utschluppsade, som Petter uttrycker det, från hans blogg petterskukblogg.blogspot.com.

Ett tungt vägande skäl är den motion som du tillskansar dig helt gratis. Du får den liksom på köpet. Vare sig du vill det eller inte. En ren bonus kan man säga. Faktum med är att promenerar du si så där fyrtiofem minuter till jobbet och fyrtiofem minuter hem, så har du fått den dagliga motion som du behöver under vardagarna.


En annan bra sak med att promenera är att du får gratis tid att fnula på saker. Du vet, bearbeta tankar, rensa huvudet och förbereda dig på vad som komma skall. Har du behov av att bara koppla av på din väg och inte tänka för mycket kan ipoden vara ett bra sällskap. Ljuv musik i öronen ackompanjerad av omgivningens intryck.


Det finns inget dåligt väder. Soliga dagar kan nog de flesta känna hur underbart det är att strosa gatan fram, men jag skulle vilja påstå att det är mer behagligt under ett paraply en regning morgon. Luften är ljum och du slipper känna svetten klibba på ryggen. Rofyllt smattrar regndropparna mot paraplytyget. Eller en kall vinter höra skorna knarra mot snön. Det är bara när temperaturen når någon plusgrad och snön börjar smälta som det kan kännas lite motigt. Fast då är det bara att kliva i sina Blundstone-kängor. De perfekta skorna för en slaskig göteborgsvinter.


Bilden är hämtad från en trevlig blogg om hur det är att promenera omkring i någon annans skor under en dag: adayinyourshoes.blogspot.com.

Som sagt, promenera mera. Du får gratis motion, ett rensat huvud, nya intryck och frisk luft. (Eller stadsluft åtminstone.) Fast att cykla är också bra. Och spårvagn. Det bästa är väl att variera sig. Då mår man som bäst i både knopp, kropp och själ.Att promenera till och från jobbet kan inte få ett annat betyg än fem skoklapp.

1 kommentar: