onsdag 19 augusti 2009

Vissa luncher minns man mer än andra.

En del luncher blir lite mer speciella än andra. Som den idag till exempel. Jag och Aludd har länge pratat om att vi borde testa det där bambastället mittemot Feskekörka. Aquarelle heter det. Vi har hört talas om att det ska vara så bra, för att vara bamba alltså. Vår kollega Nusse föreslår det ibland, men det har aldrig riktigt blivit läge. Alltid är det någon som opponerat sig och varje gång har det istället slutat med att vi gått till Sandberg Månsson. Men idag kändes det som rätt dag för ett besök. Tyvärr råkade det infalla sig just idag som Nusse ligger hemma sjuk. Lite tråkigt, eftersom Nusse säkert gärna följt med.


Egentligen var det meningen att vi skulle köpa med oss mat från restaurangen och sätta oss på kajkanten i solen, men när vi väl kom fram så kände vi att vi ville uppleva matsalens atmosfär. Sagt och gjort, vi klev in.


På menyn fanns det allehanda rätter att välja bland. Förutom dagens kött, fisk och pasta fanns hemlagade köttbullar som stående rätt på menyn. Mums tänkte vi och valde schnitzeln.


Vi ställde oss i kön och betraktade inredningen. Känslan är precis som i en skolmatsal. Golvet är gjort av klinkers som går lätt att svabba av med mopp, vilket är väldigt praktiskt.


Kön ringlade på och det blev snabbt våran tur. Sjuttio fem pix kostade kalaset per skalle. Inte farligt alls då portionerna var rejält stora.


Vi slog oss ner vid fönstret längst ner vid ingången. Det var i princip det enda bordet som var ledigt. Övriga tomma bord hade en reserverat-skylt. Ljudvolymen var hög av sorlet från alla matgäster. "Jag undrar om man skulle uppfatta lunchmaten annorlunda om vi åt den i en mer trivsam miljö", sa Aludd plötsligt. "Det borde man göra en oberoende undersökning på." Fast det var klart att det skulle vara skillnad, konstaterade vi sedan. Aludd berättade bland annat en anekdot om hur han en gång ätit pizza på en alptopp i Italien. Pizzan hade smakat gudomligt.


När lunchen väl var spisad tog vi plikttroget brickan med oss och ställde den i brickstället. Det dröjde inte många sekunder innan en av diskpersonalen var där och rullade ut stället in i köket. Personalen på Aquarelle är verkligen på alerten.Efter lunchen på Aquarelle begav vi oss till espressostället som ligger i backen på Lasarettsgatan. Aludd, som inte själv dricker kaffe, tyckte jag förtjänade en riktig god espresso efter maten. Jag kunde inte annat än att hålla med.


Nu blev det en macchiato, men ändå.


Mycket nöjda med dagens lunch gick vi sedan vidare upp för backen, tillbaka till byrån Sunny side up. Ni som inte känner till det så har vi kontor på tionde våningen i det gröna kopparhuset som heter Otterhall.Lunchen i sin helhet får tre handklapp. Två välförtjänta klapp till Aquarell och fyra björnlabbar till espressobaren Piccolino. Det känns bra att vi äntligen testat bambastället Aquarelle som vi pratat så mycket om. Nu är det gjort. Synd att Nusse inte var med bara.

6 kommentarer:

 1. Sådana storys värmer. Nästa gång får Nusse göra er följe, då blir det ju ännu bättre.

  SvaraRadera
 2. jadu jonas, riktigt bar den här bloggen, innebär det att boken ligger på is? för att inte påminna dig om the deceptions, va fan det nu betydde...ekis

  SvaraRadera
 3. Ekström?! Har du hittat ut på nätet (he he) Författarskap ligger på is. Ska däremot formge två under hösten.

  SvaraRadera
 4. Jag minns när Nusse käkade makaronilåda på Aquarelle för första gången, han blev så glad, efter sista tuggan la han sig raklång på en bricka och sjöng "En kaffe och en cigarett" av Olle Ljungström.

  Ja, hav var verkligen i sitt esse.

  SvaraRadera
 5. Ja den där Nusse, han har inte hämtat sig än!

  Bea Loft

  SvaraRadera
 6. För de av er som inte känner till det - några av landets mest kända kockar extraknäcker anonymt på Aquarelle. Stället har t o m nominerats för en stjärna i Guide Michelin. (Det sprack på att en av brickvagnarnas hjul gnisslade för mycket.)

  SvaraRadera