fredag 14 augusti 2009

Theodor Jensen reste oss på nio.

Första dagen på Way Out West hade blivit ett totalt fjasko om det inte varit för Theodor Jensen. Tanken var att vi skulle se Hajen och El Perro Del Mar i Annedalskyrkan, men precis innan vi skulle gå dit fick vi nys om att kön ringlade sig hela vägen ner till Linnéplatsen. Igen idé att tillbringa flera timmar i kö helt i onödan alltså. Det var bättre att ta ett glas rött till på Hemma Hos uteservering.

Framåt kvällen kände vi oss ändå som dåliga festivalbesökare. Hur kunde vi sitta och dricka vin på vår stamkrog istället för att se en konsert? Vi beslöt oss därför för att försöka med Pustervik istället. Men redan när vi korsade Järntorget insåg vi att vi åter skulle gå på en nit. Kön sträckte sig längs hela fastighetens fasad, förbi Myrorna och Ted Bernhardtz och över korsningen till Nordeas fastighet. Fler timmars köande här med alltså.Klippet är hämtat från YouTube och Augustifamiljens framträdande på Liseberg i slutet av maj i år.

Vi var beredda på att ge upp då vi träffade på Annelie som hade hört en fågel viska att Timo Räisänen var den hemliga gästen på Kajskjul 8. Vad hade vi att förlora?

Sagt och gjort, vi drog dit och tajmade perfekt in Theodor Jensens spelning. Han backades upp av stora delar av Håkan Hellströms band, bland andra Daniel Gilbert på gitarr och Oscar Wallblom på bas. Dessutom min absoluta svenska favorittrummis (förlåt Labbe) Fredrik Sandsten. Konserten varade inte mer än dryga halvtimmen, men vilken halvtimme det var! På sluten gästades bandet av Titio, där hon och Theodor gör duetten Side by side. Tack Theodor och bandet. Ni räddade oss från att bli kvällens stora förlorare. En halvtimme räckte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar