tisdag 21 juli 2009

Vad jag minns från Mariestad.

"Jag sätter inte min fot norr om Hässleholms stadshotell, det ska du ha jävligt klart för dig", brukade fassan säga. Snacka går ju. Han passerade gränsen både en och två gånger. Själv har jag fått finna mig i att även bosätta mig på andra sidan gränsen och jag tycker inte jag tagit någon större skada av det. Okej. Kanske lite då.

I går begav sig jag och min gode kamrat Joseph till Mariestad med Swebus. För att inte Joseph ska tycka att jag snyltar på hans briljanta koncept så ska jag nu bli lite extra tydlig. I förrgår fick jag ett sms med den bokstavliga texten: "Jag har en ide. Vad sägs om att åka med swebuss till Mariestad och dricka Mariestads?". Mitt bokstavliga svar levererades efter bara några sekunder. "En ypperlig idé! Imorgon?" Svaret lät inte vänta på sig. "Det kan va kul. Det kostar inte så mkt med buss. Men var fan ligger det? Måste kolla på en karta." (Eftersom jag är en man av ordning så har jag här lagt till en punkt som Joseph hoppat över i sms:et.) En idé är inte konceptuell om du inte kan upprepa idén minst tre gånger. Så. Man kan också åka till Norrland och dricka Norrlands och åka till Åbro och dricka Åbro.


Vad minns jag då från resan?

Jag minns en fransman som körde buss. Jag minns han säga "säkerhetsbälte på" med fransk brytning. Jag minns att vi inte gjorde som han sa. Jag minns att vi drack "kaffe" ur termos i plastglas. Kaffet var ljusrosa och smakade som en blandning av saft och vitt vin, vilket det också visade sig vara. Jag minns att bussresan gick snabbt fast resan tog snudd på tre timmar. Jag minns att vi inte såg några vackra flickor i Mariestad. Jag minns att vi frågade en tjej med tandställning om busstastionen var stáns enda busstation. (Vi var rädda för att inte komma hem igen.) Jag minns att vi hade stora planer på att utforska stán grundligt, gå på museum och cykla. Jag minns att alla muséer var stängda på måndagar. Jag minns att vi inte hyrde cyklar. Jag minns att vi köpte Mariestads på systemet och att Joseph fick visa leg. Jag minns att jag inte påpekade det.


Jag minns att vi drack öl nere vid hamnen, ute på en liten pir. Jag minns att vi inte orkade gå runt till den långa piren. Jag minns att vi blev smått berusade.


Jag minns att vi tog fejkade bilder där vi låg däckade på gräset framför Café & Restaurang Holmen (censur på dessa bilder). Jag minns att vi urinerade bakom landshövdingens residens. Jag minns att vi gick runt i gamla stan, in i en kyrka och frågade på ett hotell som var fullbelagt vad det skulle kosta att ta in där en natt. Rent hypotetiskt alltså. Det var ju fullbelagt och dessutom skulle vi ta bussen tillbaka klockan 17.55. Det kostade 500 för ett enkelrum och 700 för ett dubbelrum.Jag minns att vi åt pizza och drack fler Mariestads. Jag minns att jag ställde alarmet i min mobil så att vi inte av misstag skulle missa bussen.


Jag minns att Joseph sa att han läst min blogg och tyckte att jag skrev bra. Rappt. Jag minns att jag blev glad för han skulle inte säga så om han inte menade det, och det sitter väldigt långt inne för Joseph att säga en sådan sak. Dessutom är min uppfattning att Joseph formulerar sig briljant i skrift.


Jag minns att bussresan gick snabbt fast resan tog snudd på tre timmar. Jag minns att Joseph ägnade halva bussresan åt att tänka ut ett sms som han aldrig skrev på bussen. Jag minns att jag gjorde nummer två i en av toaletterna på Josephs jobb. Jag minns att vi gick till Diamond Dogs. Jag minns att vi drack fler Mariestads. Jag minns att två killar spelade tre låtar akustiskt och det var det värsta jag hört. Jag poängterar. Det värsta jag hört. Jag minns att vi trodde att de kom från Hovås. Jag minns att den enes pappa var där. Jag minns att killarna (läs den enes pappa) bjöd på buffé efter "konserten". Jag minns att Joseph tog av buffén utan att skämmas. Jag minns att jag åt två pommes från hans tallrik. Eller var det klyftpotatis? Jag minns att Joseph tillslut skickade ett sms och kände sig väldigt nöjd med att han gjorde det. Jag minns att vi drack fler Mariestads. Jag minns att jag tog spårvagnen hem. Jag minns att jag kom hem. Jag minns inte om jag borstade tänderna. Sedan minns jag inte mer.

2 kommentarer:

  1. Låter som en fantastiskt skön minisemester.
    Man kan åka till Visby och dricka Visby pils också, den är väldigt god och det är inte samma som på fastlandet!

    Hej

    SvaraRadera
  2. Bra tips. Det ska vi ta över starkt övervägande.

    SvaraRadera