onsdag 11 november 2009

Madame Börje & Co.

Det har dykt upp en ny kollega inte bara i reklambyråvärlden utan också i bloggosfären. Adressen är clubfarsta.blogspot.com, men namnet på bloggen är Madame Börje & Co. Just nu går snacket i byråbranschen. Vem är det som ligger bakom? Otvetydigt är det någon med stor insyn i branschen. Alltså någon reklamare. Som har en hel del ironi inom sig som helt tydligt måste komma ut. Jag vet inte om alla tycker bloggen är kul, men jag har i alla fall skrattat till mer än en gång när jag klickat mig runt.

Beskrivningen i huvudet är fin. "Vi är en reklambyrå som inser att vi lever i en ty tid, där gamla sanningar inte gäller. Vi jobbar alltid kanaloberoende. Vi är en idébyrå. Mycket av det vi gör är ju på affärsstrategisk nivå, va. Vi äter lämlar, såna från fjällen. Oogatjacka baby." Det ironiska i hela ironin är att de lika gärna kunnat rippa vår beskrivning, eller vilken annan byrås som helst. Och det är ju det som är själva grejen.

Ja ja. Är du reklamare och läser detta så klicka in på bloggen. Gör det kvickt för jag undrar hur länge killen bakom orkar hålla på.

4 kommentarer:

 1. Säga vad man vill, men jag har nu garvat läppen av mig. :)

  SvaraRadera
 2. Du skriver: "Troligtvis är killen bakom Madame Börje & Co inte från Götlaborg" och "jag undrar hur länge killen bakom orkar hålla på"

  Jag undrar:
  Är det en Kille/man/pojke/grabb/påg som ligger bakom dessa tänkvärda ord?
  Och då menar jag inte dina, utan Madame Börjes.

  SvaraRadera
 3. Jag tror att Madame Börje är en kvinna.

  SvaraRadera