tisdag 14 juli 2009

Är banan konst?

Morgonpromenad i Slottsskogen iklädd full träningsmundering; löparskor, nikebyxor och hoodtröja, Morgonpasset Sommar i lurarna. Lägg huvudet på sned och följ med en bit.



Jag går ofta i Slottsskogen så jag har lagt märke till de flesta skyltarna som sitter runt om på lyktstolpar. Det är konstverk av elever på Dômen Konstskola. Ett trevligt inslag som får mig att dra på smilbanden. För någon månad sedan var jag på slututställningen i Björngårdsvillan och jag blev oerhört positivt överraskad. Jag var även på Göteborgs Konstskolas slututställning och delar av Valands och blev inte alls lika imponerad. Dômen står sig bra i konkurrensen. Så står du i valet mellan Dômen och GK – välj Dômen. Nu är dessutom Anna Persson nybliven rektor för skolan. Hon är grym.




















































Motivet är så klart lånat från Andy Warhol´s konstnärliga omslag till The Velvet Underground platta från 67. Det man kan fundera över är om den varit lika historisk med annat än en warholmålad banan på omslaget. Eller så kan man låt bli. Det är ju fullständigt onödigt utnyttjande av energi och tankeverksamhet. Ta en promenad istället. Det rensar huvudet.

Ps Hur uttalas förresten banan?" Ds

1 kommentar:

  1. Om du inte fattar att den skivan står för sig själv utan omslaget vet du inget om musik.

    SvaraRadera